İrmikli Yoğurt Tatlısı

Malzemeler(12 kişilik);
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya Hindistan cevizi
1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:
4,5 Su bardağı su

4,5 Su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Afiyet Olsun...