İrmik Tatlısı
Malzemeler;
10 yemek kaşığı şeker, 9 yemek kaşığı irmik, 1 kilo süt, 1 paket(tekli küçük) kakaolu bisküvi, yarım su bardağı ceviz içi, 2 adet Muz, 1 tatlı kaşığı tarçın
10 yemek kaşığı şeker, 9 yemek kaşığı irmik, 1 kilo süt, 1 paket(tekli küçük) kakaolu bisküvi, yarım su bardağı ceviz içi, 2 adet Muz, 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;
İrmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir). Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır. Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
Üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir (bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır). Kalan muhallebi üzerine dökülür. Kalan bisküviler ya havanda dövülür yada rondodan geçirilir.
Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir. Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır. Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
İrmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir). Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır. Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
Üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir (bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır). Kalan muhallebi üzerine dökülür. Kalan bisküviler ya havanda dövülür yada rondodan geçirilir.
Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir. Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır. Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
<< Anasayfa