Baklava

Malzemeler;
1 yumurta, yarım su bardağı süt, çeyrek limon suyu, 1 çimdik tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı, yeteri kadar un, nişasta, ceviz, margarin

Şerbet için;
Yarım kg. şeker, Yarım litre su, limon suyu

Yapılışı;
Zeytin yağının birazını ayırın(yoğururken kullanmak için).Yumurta, süt, limon suyu, tuz ve unu karıştırıp, içerisine zeytin yağının birazını da ekleyip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığına
getirin. Elinizi ayırdığınız zeytinyağına batırarak yoğurun. işlem tamamlandıktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakın.Hamuru küçük ceviz büyüklüğünde 16'sı alta 16'sı üste olmak üzere 32 beze haline getirin.
16'lıkları da 8 - 8 ayırın ve her birini bir tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpin.
Hepsini yaptıktan sonra 8'li hamurun birisini alıp, tepsi büyüklüğünde merdane ile açın. Tepsiye
yayın, arasına ceviz koyun. Diğer 8'lileri de aynı şekilde yapıp tepsiyi döşeyin.Zevkinize göre tepsideki hamuru kesin. Diğer bir tencerede 2 kepçe ayçiçek yağı ve 100 gr. margarini ısıtalım. Hamurun üzerine eşit miktarda yayılacak şekilde dökelim. Yağı tepsinin altına inesiye kadar dökün.

Daha sonra 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbetini kaynatın. Baklavanız fırından çıkınca sıcak sıcak şerbeti dökün(Ben öyle yaptım, çünkü yumuşak seviyorum). Eğer siz yumuşak olmasını istemiyorsanız baklavanın soğuk, şerbetin sıcak veya tersi şeklinde olmasına dikkat edin.
(Not: şekilde görülen tepsi orta boydu... malzemeler ona göre verilmiştir.)
Afiyet olsun...