Kabak Tatlısı

Malzemeler:
1 orta boy kabak(tahminim 2 kg gelir), 3 su br toz şeker, dövülmüş ceviz içi


Yapılışı:
Kabağın çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyalım ve kabakları iri küpler halinde doğruyalım.Tencereye kabakları bir sıra halinde döşüyelim ve üzerine şeker serpelim şekerin üzerine tekrar kabak ve bitene kadar işlem devam edelim.bunu akşamdan yapalımki bir gece tencerede sulansın.ertesi sabah tencereyi ocağa koyalım ve kaynamaya bırakalım suyu azalana kadar kaynasın (normal ateşte) az su kalınca bir fırın tepsisine ters çevirip kalan suyunuda fırında çektirdelim fırından çıkınca üzerine bol ceviz ve kaymak la servis yapalım.

Afiyet olsun...
Besin değeri: 100 gram kabak C ve B1 vitamini ihtiva etmesinin yanında günlük folik asit ihtiyacının dörtte birini karşılıyor.