Kadayıf

Malzemeler:
500 gr kadayıf, 100-120 gr kadar tereyağı, yeteri kadar ceviz, 1 yemek kaşığı pekmez

Şerbeti için:
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, bir dilim limon

Yapılışı:
Öncelikle tereyağını eritip ılımasını sağlayın. Kadayıfı bir parmak kalınlığında kıyın ve bir kaba aldıktan sonra üzerine ılınmış yağı döküp elinizle iyice yedirin. Yağlı kadayıfı iki eşit parçaya ayırın ve tepsinizin altını pekmez ve yağla iyicene her tarafına sürün kadayıfın bir yarısını bastırarak tepsiye döşeyin. Arasına irice ezdiğiniz cevizinizden bolca sepeleyin. Kalan diğer kadayıfıda üzerine aynı şekilde bastırarak sepeleyin. ve tepsinizin içine sığacak diğer bir tepsiyi içine yerleştirin ve üzerine ağırca bir eşya koyarak yarım saat durmasını bekleyin.(eğer bastırmassak kadayıf kabarık kalacaktır ve şerbeti döktüğünüzde çıtır çıtır olmayacaktır) Eğer vaktiniz kısıtlıysa 5-10 dakikada yeterlidir. Daha sonrasında 180 derecelik fırındakızarana dek pişirin.
Kadayıf pişerken şerbeti hazırlayın. Bir tencerede şekeri, suyu ve bir dilim limonu
15 dakika kaynatınve ılıtın. Fırından çıkardığınız kadayıfda ılınınca yine ılık halde
şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Üzerine bir tepsiyle örtüp 4-5 saat dinlendirin.
Tatlıyı dilimlere ayırıp üzerine ister ceviz sepeleyerek ister kaymakla servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...